Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat luni de guvernul federal, iar el prevede că persoanele vaccinate şi cele care au trecut prin boală vor avea dreptul să se întâlnească între ele, să meargă la restaurante, dar şi în magazinele neesenţiale, în timp ce aceste locuri vor rămâne restricţionate pentru cele nevaccinate. În plus, persoanele care au primit cel puţin o doză de vaccin nu vor mai trebui să intre în carantină după călătorii în străinătate, cu excepţia cazului în care se întorc din ţările în care virusul a suferit mutaţii (India, Brazilia, Africa de Sud). Potrivit Financial Times, proiectul ar putea deveni legislaţie chiar din această săptămână.

 

Germania a intrat în a şasea lună de restricţii ferme anti-epidemice, iar luna trecută a fost adoptată o lege care impune automat limitarea persoanelor şi închiderea magazinelor neesenţiale, în zonele în care incidenţa epidemică depăşeşte 1 la mia de locuitori. Până acum, aproape 23,5 milioane de persoane (28%) au primit cel puţin o doză de vaccin în Germania, iar dintre acestea, 6,6 milioane (8%) sunt complet imunizate. Dar vaccinul a fost administrat în mare măsură doar persoanelor în vârstă, precum şi lucrătorilor din prima linie şi bolnavilor cronici.

 

Financial Times consideră că Germania deschide astfel drumul pentru ridicarea restricţiilor pentru persoane vaccinate şi în alte părţi din UE, în Danemarca urmând a fi deschise pentru acestea restaurantele, barurile, cafenele şi muzeele, în timp ce autorităţile franceze lucrează la crearea unui aşa-numit “Permis Sanitar”, care să le permită oamenilor să călătorească la nivel internaţional, dacă au fost vaccinaţi sau pot prezenta un test Covid-19 negativ. Totuşi, preşedintele Emmanuel Macron se împotriveşte introducerii unui tratament diferenţiat între vaccinaţi şi nevaccinaţi în privinţa accesului în restaurante, baruri sau magazine, dar este de acord cu o diferenţiere la evenimente de amploare precum concertele, festivalurile sau conferinţele.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro