A ieşit la suprafaţă adevărul despre îmbolnăvirea cu virusul . Descoperirea uimitoare a specialiştilor.

S-a aflat adevărul despre infectarea cu coronavirus. Este incredibil ce se întâmplă la şase luni după ce pacienţii s-au vindecat.

Un nou studiu recent făcut de cercetătorii chinezi arată că mai mult de trei sferturi dintre pacienţii cu care au fost spitalizaţi au avut cel puţin un simptom al bolii chiar şi la şase luni de la testarea pozitivă iniţială, informează CTV News Canada.

De asemenea, studiul publicat vineri în revista The Lancet a fost realizat pe baza datelor strânse de la 1.733 de pacienţi cu care au fost externaţi de la spitalul Jin Yin-tan din Wuhan, China, în perioada ianuarie şi mai 2020.

În plus, cerecetătorii au constatat că 76% dintre pacienţi au continuat să aibă cel puţin unul dintre chiar şi după şase luni.

Dintre pacienţii care au continuat să prezinte , 63% prezentau oboseală persistentă sau durere musculară, în timp ce 26% au avut probleme cu somnul, iar 23% au raportat depresie sau anxietate.

Din cauza faptului că este o boală atât de nouă, suntem în faza de început în ceea ce priveşte înţelegerea efectelor sale pe termen lung asupra sănătăţii pacienţilor”, a spus prof. Bin Cao, unul dintre coautorii studiului, de la Centrul Naţional de Medicină Respiratorie al unei universităţi de medicină din China.

Sechelele bolii sunt în fucţie de gravitatea formei bolii pe care fiecare pacient a avut-o. Cele mai multe apar la pacienţii care au avut o formă mai gravă a bolii, care a necesitat internare.

Sunt o serie de sechele care pot să rămână pacienţii vindecaţi de coronvirus, în funcţie de gravitatea bolii pe care a parcurs-o pacientul. Dacă vorbim de un pacient extrem de grav care a necesitat suport de ventilaţie artificială, acolo există un risc cunoscut de a dezvolta ulterior fibroză pulmonară sau alte complicaţii legate de procedura în sine de intubare, stenoze traheale.

Există predispoziţia ca pacientul să dezvolte mai frecvent o altă infecţie respiratorie. Există multe complicaţii şi sechele care pot să rămână, însă de departe cea mai frecvent discutată în momentul de faţă este fibroza pulmonară. Pacientul s-ar putea să rămână pe termen lung cu un necesar chiar de oxigen. Pot apărea complicaţii, dar repet, ele depind foarte mult de forma bolii pe care a parcurs-o pacientul.

În general, dacă vorbim de formele uşoare, obişnuite, probabil că vorbim de o perioadă de convalescenţă care durează 2-3 săptămâni manifestată printr-o stare de oboseală mai accentuată decât de obicei. Aici nu vorbim de complicaţii pe termen lung. Însă, dacă vorbim de formele grave, acolo sigur sunt o serie de complicaţii care nu ţin neapărat de infecţia cu , ci de gravitatea bolii”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiţă.