În timp ce noul continuă să mărşăluiască pe tot globul, provocând noi cazuri şi răspândind panica, o echipă de cercetători canadieni îşi îndreaptă speranţa o moleculă naturală , un flavonoid natural din plante.

Alimentele minune care omoară

Cercetarea este condusă de Dr. Michael Chrétien, un om de ştiinţă de la Institutul de Cercetări Clinice din Montreal, împreună cu Majambu Mbikay, om de ştiinţă congolez, pentru a efectua studii clinice asupra medicamentului în China şi pentru a afla dacă acesta va putea fi testat împotriva noului .

Dr. Chrétien defineşte Quercetinul un „antiviral cu spectru larg” care s-a dovedit a fi eficient împotriva SARS, virusului Ebola şi virusului Zika. Mai mult, Quercetin are multe alte proprietăţi utile care vor aduce beneficii celor care nu sunt infectaţi.

Ce este Quercetin?

Este foarte probabil să fi încercat Quercetin fără să ştiţi. Quercetina este un pigment găsit în multe fructe, legume şi plante. Quercetina aparţine unei familii de bioflavonoide, responsabilă pentru culorile strălucitoare şi proprietăţile medicinale ale multor plante.

Quercetina este unul dintre cele mai versatile flavonoide găsite în plantele de canabis. Puteţi obţine Quercetin printr-o dietă echilibrată sau ca supliment alimentar. Alimentele şi băuturile care conţin Quercetin includ fructe de pădure, mere, citrice, varză, roşii, ceapă, hrişcă, vin roşu şi ceai negru.

Se găseşte şi în remedii pe bază de plante, cum ar fi ginkgo biloba şi sunătoare. Quercetina poate fi luată ca supliment în plus faţă de alte produse. Poate acţiona ca un antioxidant, neutralizând radicalii liberi care provoacă leziuni celulare şi ADN.

Quercetina este cunoscută pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiinflamatorii, capacitatea de a preveni bolile neurologice şi scăderea tensiunii arteriale.

Oamenii de ştiinţă au făcut descoperirea uluitoare

Pe lângă proprietăţile antiinflamatoare, anti-mutagene şi anticancerigene, se consideră că Quercetinul produce un efect antiviral şi capacitatea de a controla funcţiile enzimei celulare majore, spun specialiştii. Se consideră că Quercetinul are potenţialul de a acţiona împotriva noului , dar moleculă, Quercetina în combinaţie cu vitamina C:, spun specialiştii, poate fi  o terapie experimentală şi sinergică pentru prevenirea şi tratamentul bolii asociate ().

Efectele benefice ale vitaminei C şi ale quercetinei în infecţiile virale

Există o cantitate extraordinară de literatură care susţine proprietăţile antivirale ale quercetinei, atât în ​​experimente in vitro, cât şi in vivo. Quercetina inhibă mai mulţi viruşi respiratori în celulele cultivate. Studiile in vivo indică faptul că şoarecii inoculaţi cu virusul meningoencefalitei sunt protejaţi de infecţia letală prin quercetină într-o manieră dependentă de doză.