Copiii care au fost în vacanţă după data de 15 august în Bulgaria, România şi Spania nu vor începe şcoala la 1 septembrie. Un anunţ în acest sens a fost făcut de virologul belgian Marc van Ranst, potrivit căruia pentru toţi ceilalţi elevi şcoala va începe la 1 septembrie cu anumite precauţii şi multe excepţii de la regulă, informează realitatea.net

 

Zonele roşii ale pandemiei decise de guvernul federal sunt, pentru moment, nord-estul şi sud-vestul Bulgariei, mai multe judeţe din România printre care Bucureşti-Ilfov, câteva zone din Spania şi două departamente franceze.

 

Potrivit virologului Marc Van Ranst, citat de televiziunea flamandă VRT, măsura li se va aplica şi celor care au fost în vacanţă în zone considerate sigure la început, dar care au devenit nesigure între timp.

 

Odată reveniţi în Belgia, cei care au fost în vacanţă în România vor fi nevoiţi să facă testul Covid-19 şi să se autoizoleze timp de 14 zile.

 

Anterior acestui anunţ, prim-ministrul Sophie Wilmès declara că şcoala va începe la 1 septembrie cu aşa-numitul „cod galben” care permite desfăşurarea cursurilor întreaga săptămână, dar introduce diferite măsuri de distanţare socială. Excursiile şcolare vor fi suspendate.

 

Guvernul federal a decis să acorde libertate în organizarea anului şcolar autorităţilor regionale şi locale, în funcţie de situaţia epidemiologică locală.