Sunt descoperite noi simptome pentru infecţia cu COVID-19! Pacienţii care au fost vulnerabili în faţa noului coronavirus pot experimenta nu doar febra, tusea, durerile musculare, ci şi simptome mai puţin obişnuite pentru un virus care atacă plămânii, respectiv conjunctivita.

 

„La 4% din cei infectaţi cu COVID-19 boala debutează cu o conjunctivită. Aşa debutează boala. Adică este o inflamaţie conjunctivală şi mulţi nu se gândesc că de acolo vine', a spus doctorul Monica Pop, pentru Fanatik.

 

Tocmai de aceea, medicul oftalmolog ne sfătuieşte să purtăm ochelari pentru că masca nu este de ajuns.

 

Prin intermediul unei postări pe pagina de Facebook Dr. Monica Pop a prezentat modul în care virusul COVID-19 se răspândeşte şi cât de uşor îl pot contacta oamenii.

 

„Afecţiunea cu virusul Corona, ca orice altă viroză, se ştie, poate da şi o afecţiune oftalmologică şi anume, o conjunctivită virală. Prezenţa virusului în nazo-faringe este în directa legătură cu ochiul prin intermediul canalului lacrimo-nazal, astfel că, la orice pacient infectat, Covid -19 poate fi prezent în secreţia conjunctivală, devenind cu atât mai posibilă şi periculoasă transmiterea, contaminarea.

 

Deci, e clar, viroza aceasta se poate transmite şi dacă cel infectat se freacă la ochi şi apoi atinge ceva, orice. E un lucru mai puţin cunoscut de publicul larg dar cunoscut de către orice medic practician.

 

Acesta este motivul pentru care din echipamentul medical de protecţie nu trebuie să lipsească ochelarii speciali sau vizierele. În plus, dacă o persoană infectată strănută în apropierea uneia care are mască dar nu şi ochelari, o picătură îi poate ajunge acesteia din urmă pe conjunctivă şi de acolo în nazo-faringe. Legătura anatomica dintre ochi şi nas ( canalul lacrimo-nazal) face ca unei persoane care lăcrimează sau plânge, îi curge nasul, lucru ştiut de oricine', a scris Monica Pop.

 

Cele mai importante 10 simptome care te ajută să-ţi dai seama, din timp, dacă te-ai infectat cu COVID-19. Nu doar febra ridicată arată că e vorba despre coronavirus!

 

 

 

Sursa: www.viva.ro