Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa de coronavirus. Cu peste 39.000 de cazuri şi peste 2.800 de decese, statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Un medic spaniol, ajuns la disperare, şi-a strigat durerea în legătura cu situaţia actuală.

 

La fel ca Italia, Spania se luptă cu o situaţie critică din pricina noului coronavirusului.

 

Cadrele medicale par că au ajuns la capătul puterilor, având în vedere lupta teribilă pe care sunt nevoiţi să o ducă în fiecare zi. Un medic spaniol deznădăjuit povesteşte că deja se pune problema de a alege cine să moară şi cine să trăiască. Pentru ca tinerii să trăiască, medicilor li s-ar fi cerut să lase pacienţii în vârstă să moară, întrucât nu sunt suficiente ventilatoare.

 

Medicul s-a filmat şi a transmis un mesaj de-a dreptul cutremurător. Bărbatul nu-şi poate stăpâni lacrimile şi este, pur şi simplu, răpus de durere.

 

'Îmi este greu să transmit acest mesaj şi îmi curg lacrimile. Am primit câteva mesaje în care ni se spune că persoanelor de peste 65 de ani li se scot ventilatoarele, în Madrid şi sunt lăsate să moară, pentru că nu sunt suficiente şi trebuie să le dea celor mai tineri.

 

Trebuie închis Madridul şi trebuie echipamente medicale, pentru că altfel nu se va putea opri propagarea acestui virus! Vă rog să transmiteţi, să distribuiţi, ca să se ştie! Deja trebuie să alegem pe cine nu intubăm, pentru că nu sunt ventilatoare.

 

Cum le va păsa politicienilor de situaţia economică viitoare dacă nu dau doi bani pe viaţa de acum a personalului din sănătate. Cum se vor ocupa de economie, dacă nu se ocupă de vieţile noastre?

 

Asta se întâmplă. Barca se scufundă, spitalele intră în colaps şi aici deja trebuie să alegi: cine trăieşte şi cine moare. Aşa că să transmitem tuturor. Sunt medic în Madrid. Aceasta nu e o minciună, este adevărul. Este ceea ce se întâmplă în spitalele din Madrid.

 

Nu îi putem lăsa să moară pe oamenii care au ridicat această ţară„, a declarat medicul.

 

Sursa: www.viva.ro