Italia a raportat astăzi  793 de decese din cauza infectării cu coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr de pînă acum. Numărul infecţiilor a crescut cu 6557, până la 53578 în total.

Joi, Italia a depăşit China la numărul de persoane decedate, devenind astfel ţara cu cele mai multe decese înregistrate la nivel global. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în Peninsulă, se numără şi şase cetăţeni români. conform Ministerul Afacerilor Externe.

La nivel mondial, pandemia de coronavirus a provocat moartea a circa 12 mii de oameni, şi infectarea a peste 290 de mii. Numărul celor care s-au vindecat a depăşit cifra de 93.600.

Spania a raportat astăzi peste cinci mii de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Guvernul de la Madrid a anunţat că până acum 1326 de persoane au murit.

Germania, a treia cea mai afectată ţară de pe continent, anunţă 1834 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, şi un total de 21.682. Au murit 75 de persoane.

Franţa, şi ea puternic afectată de pandemie, a raportat până astăzi 12.612 cazuri de infectare şi 450 de decese. În total, Parisul arată că până acum au decedat XXXX persoane şi s-au infectat YYYY. Un cetăţean român se numără printre cei care şi-au pierdut viaţa în Franţa, potrivit MAE.