Norvegia se află în topul celor mai afectate ţări de coronavirus. cu aproximativ 800 de bolnavi şi un singur deces. Măsurile luate sunt exemplare.

 

Când vine vorba de cazurile de coronavirus înregistrate la nivelul întregii ţări, Norvegia se află pe locul zece la nivel global. La o populaţie aproximativă de 5,37 milioane de locuitori, norvegienii au 800 de cazuri de bolnavi. Dintre aceştia, unul s-a vindecat şi unul a decedat. Este important de reţinut că nu au fost înregistrate cazuri noi în ultimele 24 de ore.

 

Fiind unul dintre cele mai dezvoltate popoare de pe mapamond, norvegienii au privit foarte cerebral întreaga problemă şi au luat o serie de măsuri clare pentru a preveni răspândirea infecţiei mai mult decât s-a întâmplat deja.

 

Aseară, autorităţile norvegiene au luat cele mai stricte măsuri aplicate vreodată ”pe timp de pace”, cu scopul unic de a mişcora răspândirea coronavirus. Detaliile cu pricina au fost confirmate de Bent Høie, ministrul norvegian al Sănătăţii. Datele au fost publicate de The Week şi citate de Mediafax.

 

„Sunt cele mai ample măsuri pe care populaţia Norvegiei le-a experimentat pe timp de pace”, a afirmat Bent Høie. În mod punctual, Grădiniţele, şcolile, universităţile, sălile de sport, piscinele şi saloanele de frizerie/coafură vor fi închise. Mai mult decât atât, vor fi amânate toate evenimente sportive.

 

Dintr-un punct de vedere, măsurile sunt similare cu ceea ce vezi în Italia, doar că norvegienii au fost semnificativ mai proactivi decât italienii. Mă refer la faptul că au avut nevoie de mult mai puţin cazuri înregistrate pentru a luat măsuri drastice. Sunt mai realişti. Magazinele alimentare rămân deschise, dar restaurantele, cluburile de noapte şi barurile vor fi închise dacă nu pot asigura distanţa minimă de un metru între clienţi.

 

Nu în ultimul rând, toţi străinii care vor să intre pe teritoriul norvegian, în afară de cei din ţările nordice, vor fi plasaţi în carantină sau izolare. Pentru a preveni micşorarea aparatului medical activ, angajaţii din domeniul medical norvegian nu mai au permisiunea de a părăsi ţara.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro