Un oraş din România a fost ales „destinaţie europeană de excelenţă”, într-un proiect al Comisiei Europene. Chiar dacă zone din întreaga ţară au concurat pentru acest titlu, în întrecerea ce a avut ca temă „turismul cultural tangibil”, Suceava a primit titlul de „destinaţie europeană de excelenţă”.

Atuurile Sucevei au fost Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean. Rămâne de văzut cum vor pregăti localnicii şi autorităţile toate aceste obiective, pentru primirea turiştilor români şi străini, informează stirileprotv.ro.

Cel mai vizitat obiectiv al Sucevei este Cetatea de Scaun, cea care a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea de Petru I Muşat, iar apoi a fost întărită de Ştefan cel Mare, pentru a rezistă atacurilor otomane.

Recent, zidurile au fost restaurate, printr-o investiţie de 15 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Cetatea este singurul obiectiv turistic din România care are expoziţii pe ruine.

Una dintre principalele puncte de atracţie este una dintre camere. Aici, vizitatorii se pot costuma, virtual, în haine medievale boiereşti. Se aşază în faţa panoului, cu ajutorul unui buton şi pot alege vestimentaţia, ca apoi să se fotofrafieze.