Turiştii care vor petrece Paştele în staţiunile de pe Valea Prahovei vor putea practica sporturi de iarnă la Azuga şi Sinaia, unde stratul de zăpadă de pe pârtii depăşeşte un metru, iar tarifele la schipass au scăzut faţă de cele din iarnă, în timp ce la Buşteni este deschis Fun-Park-ul.

Ninsorile care au căzut la munte în ultima perioadă au făcut ca mai multe pârtii de pe Valea Prahovei să fie din nou practicabile, astfel încât anul acesta de Paşte iubitorii sporturilor de iarnă pot schi sau pot practica snowboard în condiţii foarte bune.

În plus, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au redus cu până la 15 la sută tarifele faţă de cele practicate în iarnă.

La Sinaia, sunt deschise pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Masivul Bucegi. Potrivit ofiţerului de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, pe aceste pârtii stratul de zăpadă măsoară între 120 şi 160 de centimetri, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente.

Tarifele la telegondolă şi telescaun au scăzut, astfel încât, începând din acest week-end preţul unui schipass pentru o zi costă 119 lei, comparativ cu 140 de lei, cât costa în sezonul de iarnă.

Şi în staţiunea Azuga se schiază de Paşte. În acest week-end sunt deschise pârtiile Sorica şi Cazacu.

La Azuga, preţul cartelei pentru o zi pentru transportul pe cablu a scăzut de la 110 la 100 de lei pentru adulţi şi de la 80 la 70 de lei pentru copii.

În staţiunea Buşteni, stratul de zăpadă de pe pârtia Kalinderu nu permite practicarea sporturilor de iarnă, însă pentru cei care vor să se distreze este deschis Fun-Park-ul de la baza domeniului schiabil.