Pielea ta merită un bronz perfect în această vară. Pentru a obţine o piele ciocolatie, trebuie să îţi pregăteşti organismul pentru expunerea la razele ultraviolete.  Nu numai pielea merită un tratament aparte, ci şi restul corpului, aşa că trebuie să mănânci sănătos şi să te axezi pe anumite alimente, care accelerează bronzul.

Cea mai bună substanţă care ajută la obţinerea unui bronz perfect este betacarotenul. Secretul unei pieli ciocolatii este alimentaţia. Prin urmare, include în dieta ta zilnică alimente  precum morcovi, roşii, papaya, mango sau spanac, deoarece îţi vor accelera pigmentarea pielii şi vor activa melanina.

Iată câteva alimente care conţin această substanţă şi care te ajută să ai o piele perfect bronzată:

Pentru a obţine un bronz perfect, poţi opta pentru dieta propusă de Marta Gamez, director tehnic la Nutrition Center, firmă specializată în nutriţie. Aceasta îţi propune să urmezi timp de o săptămână o dietă bazată pe alimente sărace în calorii precum: cafea cu lapte degresat, cereale integrale, pâine prăjită cu marmeladă, kiwi, suc de portocale natural. Ca şi gustări poţi opta fie pentru suc de portocale cu mango sau morcovi, fie pentru iaurt.

Pentru masa de prânz, Marta Gamez îţi propune să consumi fie salată de legume şi pui la cuptor, fie salată de roşii şi curcan la cuptor sau paste integrale cu legume, broccoli cu morcovi şi somon pe grill.

La cină poţi alege să consumi fie salată de broccoli cu roşii şi brânză proaspătă, iaurt, piure de dovleac cu morocov şi iaurt cu afine, piersici, macrou la cuptor sau spanac fiert cu creveţi. Poţi opta pentru oricare variantă şi te vei bucura de un corp frumos bronzat.

În timpul verii, trebuie să măreşti cantitatea alimentelor bogate în antioxidanţi, pentru a neutraliza acţiunea radicalilor liberi. O cantitate însemnată de antioxidanţi provine din fructe şi legume, motiv pentru care trebuie să le consumi zilnic.

Conform specialiştilor, pentru ca rezultatele să fie vizibile şi de durată este important să începi să consumi alimente bogate în betacaroten cu câteva săptămâni sau chiar luni înainte de expunerea prelungită la soare.  Spre exemplu, în sezonul de vară trebuie să incluzi în dieta ta salate cu roşii şi morcovi, preparate cu ulei de măsline extravirgin, deoarece acesta are un conţinut ridicat de acizi graşi şi vitamina E.