Universităţi istorice, sedii administrative de tradiţie, complexe sportive şi capodopere arhitectonice distruse . Milioane de femei şi copii care fug din calea războiului. Cea mai dură realitate a unor zile de coşmar care au speriat Europa. Trăim una dintre cele mai brutale şi lipsite de sens acţiuni din istoria recentă a Europei:  atacul armatei lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei

La două săptămâni de la debutul conflictului armat, autorităţile din Mariopol acuză forţele ruse de bombardarea unei maternităţi, care a fost complet distrusă. Cel puţin 17 răniţi, între care şi femei aflate în travaliu. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a confirmat până acum 18 atacuri ale militarilor ruşi asupra spitalelor şi echipajelor medicale ucrainene, în cele 14 zile de război. Conform directorului general OMS, incidentele s-au soldat cu cel puţin zece morţi şi 16 răniţi. 

Secretarul general al ONU, António Guterres, a condamnat bombardarea unui spital de copii şi a maternităţii din Mariupol, calificând-o drept „oribilă".  Ucraina a acuzat Rusia că a bombardat unitatea medicală în momentul în care ar fi trebuit să fie în vigoare o încetare a ostilităţilor, conform BBC.

Atacurile au rănit cel puţin 17 persoane şi au prins copii şi alte persoane sub dărâmături.

Forţele ruseşti au bombardat spitalul miercuri, au declarat oficialii din Mariupol, atacul fiind descris de preşedintele Ucrainei ca fiind o „atrocitate" şi „dovada unui genocid".

Potrivit CNN, autorităţile din Mariupol au acuzat Rusia că a bombardat spitalul de pediatrie, distrugând clădirea. Atacul ar fi avut loc în ciuda faptului că Rusia a fost de acord cu o pauză de 12 ore în ostilităţi pentru a permite refugiaţilor să evacueze o serie de oraşe şi localităţi.

Atacul a fost condamnat la nivel internaţional, ONU afirmând că va urmări rapoartele şi că unităţile sanitare, spitalele şi lucrătorii din domeniul sănătăţii nu ar trebui „să fie niciodată, niciodată, o ţintă".