După un proces ce a durat aproape trei săptămâni, Bill Cosby a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală. Actorul, în vârstă de 80 de ani, riscă până la 30 de ani de închisoare.

Verdictul instanţei din Pennsylvania a fost dat în urma acuzaţiei aduse de Andrea Constand, pe care Cosby a atacat-o în 2004. Femeia a fost administrator al echipei feminine de baschet a Universităţii Temple unde, timp de mai multe decenii, Bill Cosby a fost membru în consiliul de administraţie. El a demisionat în 2014, după ce a început scandalul agresiunilor.

Bill Cosby a fost acuzat de Andrea Constand că a dus-o la el acasă şi a drogat-o, după care a abuzat sexual de ea. Acest proces este singurul pentru care faptele nu s-au prescris, deşi în ultimii ani alte peste 60 de femei l-au acuzat pe actor că ar fi abuzat sexual de ele. Multe dintre acestea au povestit întâmplările înfricoşătoare în revista New York din iulie 2015 – acest lucru fiind văzut ca un act curajos ce a accelerat apariţia mişcării #MeToo.

Cosby a fost găsit vinovat la toate cele trei capete de acuzare şi riscă să primească o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare. Verdictul a fost anunţat după deliberări ce au durat 14 ore, iar Andrea Constand a fost prezentă în sala de judecată.

Procesul lui Bill Cosby reprezintă prima victorie decisivă obţinută de procurorii americani în cadrul unui proces în care a fost judecat un star din industria de divertisment după apariţia mişcării #MeToo.