Ştii în care ţară din Europa trăiesc 82 de milioane de oameni pe o suprafaţă de 357 de mii de kilometri?

Anume Germania este cunoscută prin numărul mare de locuitori: potrivit datelor din anul 2016, aici trăiesc 82 de milioane 162 de mii de oameni.

Germania este una dintre cele mai populate ţări din lume. Pe un metru pătrat de teren trăiesc 229 de oameni. În vecinătatea Germaniei se află Polonia, cu un teritoriu aproximativ la fel, dar unde trăiesc de două ori mai puţini oameni.

În ceea ce priveşte situaţia demografică, nivelul natalităţii este mai mare decât nivelul mortalităţii. Printre altele, acest lucru este caracteristic pentru majoritatea ţărilor dezvoltate.Dintr-0 mie de locuitori, anual se nasc 8 şi mor 10. Acest lucru se explică prin faptul că femeile în ultimii ani au devenit independente, şi multe dintre ele preferă să facă carieră şi să câştige bani. Cea mai mare majoritate a germanilor trăiesc în oraşe. Localităţile rurale constituie doar 10% din teritoriul ţării.

Germania este una dintre cele mai atractivă ţări pentru imigranţi. Potrivit unui studiu efectuat de Organizaţia pentru cooperare economică şi dezvoltare,  Germania este pe locul 2 după SUA.

58% dintre imigranţii care vin în Germania sunt locuitori ai Italiei, Spaniei, României, Bulgariei. Totuşi,cea mai mare parte dintre aceştia sunt locuitori ai Poloniei.