Brazilia va construi primul parc de distracţii din lume ce va fi dedicat plăcerilor erotice, intitulat ErotikaLand, ce va fi inaugurat în oraşul Piracicaba, în anul 2018, informează site-ul publicaţiei franceze Le Point.

În locul tradiţionalelor trenuri-fantomă, roţilor panoramice şi circuitelor de montane-russe care sunt construite de obicei în parcurile de distracţii, vizitatorii noului parc tematic brazilian vor descoperi diverse atracţii sugestive, sex-shopuri şi o piscină naturistă. 

Parcul ErotikaLand va fi amenajat pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi în Piracicaba, o localitate aflată la o distanţă de 160 de kilometri de Sao Paulo. 

Acest parc insolit va include o grădină cu sculpturi erotice, maşini care se tamponează (în forma unor organe sexuale), un cinematograf 7 D înzestrat cu scaune cu vibromasaj, dar şi restaurante în care vor fi servite specialităţi culinare cu calităţi afrodisiace. 

După ce vor achita biletul de intrare - care va costa 87 de euro -, vizitatorii se vor îmbarca într-un ”teleferic al plăcerii”, vor putea să se plimbe pe aleile parcului şi să viziteze un muzeu cu tematică erotică. 

Vizitatorii vor trebui totuşi să respecte regulamentul intern, care interzice în mod oficial întreţinerea de raporturi sexuale în interiorul acestui parc. De asemenea, accesul minorilor va fi strict interzis. 

”Nu va fi un loc pentru călugăriţe, dar nici nu încercăm să recreăm Sodoma şi Gomora”, a spus Mauro Morata, antreprenorul brazilian aflat la originea acestui proiect. ”Dacă ei vor să meargă mai departe în căutarea erotismului, vor putea să se cazeze într-un hotel din apropiere, pe care îl vom construi chiar lângă parc”, a adăugat el.

Cu doi ani înainte de inaugurare, acest parc de distracţii unic în felul său a generat deja numeroase polemici. Preşedintele consiliului local din oraşul în care va fi construit parcul ErotikaLand, Matheus Erler, membru al Partidului Socialist, s-a declarat îngrijorat de faptul că oraşul Piracicaba riscă să devină dintr-o dată ”o capitală a sexului”. Acelaşi politician se teme că oraşul lui va atrage, pe termen lung, o mulţime de ”depravaţi”.

În replică, antreprenorul Mauro Morata, care participă la acest proiect insolit cu o finanţare de 20 de milioane de euro, invocă ”o abordare sănătoasă asupra sexului”. 

Organizatorii spun că parcul ErotikaLand, care va avea o capacitate maximă de 3.000 de persoane, are potenţialul de a stimula economia regională, dar şi libidoul turiştilor care vizitează Brazilia. În plus, 250 de noi locuri de muncă vor fi astfel create.