Ion Iliescu a făcut un tur al nunţilor mondene din Bucureşti. El a fost printre  invitaţii de onoare la nunta fiului celui mare al edilului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar a participat şi la căsătoria prezentatoarei TV Alessandra Stoicescu.
Fostul preşedinte al României a fost întotdeauna foarte discret cu privire la viaţa sa de familie, însă, ieri, într-un moment cu totul special, acesta a lăsat să îi scape o destăinuire.

Vorbind despre importanţa familiei şi a înţelegerii între soţi, Ion Iliescu a spus: "Am avut o viaţă nu uşoară. Am trecut prin multe, dar am trecut împreună". Fostul preşedinte al României a adăugat că este căsătorit de 62 de ani cu Nina Iliescu.

Ion şi Nina Iliescu s-au cunoscut la 18 ani, când erau elevi de liceu. O singură zi e diferenţă de vârstă dintre ei. Şi fiecare rămăsese orfan de tată la aceeaşi vârstă, 15 ani. Iar destinul lor avea să meargă mână-n mână şi mai departe. Tocmai spre Moscova.

"Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă, după terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi", a povestit Ion Iliescu.

"A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit", mai povesteşte fostul preşedinte.

De la primul sărut din parcul Cişmigiu, la curtea cu boltă de viţă, mereu raportaţi la o istorie mare, la regimuri politice în care Ion Iliescu se ducea parcă inevitabil spre vârf, anii au trecut toţi împreună. Cu un singur episod de distanţă.

"Timp de 3 ani şi jumătate, cât eu am lucrat la Timişoara, ea făcea naveta săptămânal, atunci erau 6 zile lucrătoare, deci sâmbăta îşi termina programul, lua trenul de noapte, n-a fost uşor, la Iaşi n-a mai rezistat, a venit", a mai povestit Ion Iliescu.