La Vatican ajung în medie în fiecare zi 2000 de scrisori venite din toate colţurile lumii adresate papei Francisc pentru a-i cere ajutorul sau a fi încurajaţi, informează marţi agenţia EFE.

Aceste cifre pe care le anunţă serviciul poştal al Vaticanului notează că a crescut considerabil volumul corespondenţei adresate Suveranului Pontif, deşi de multe ori scrisorile ajung fără adresă sau timbru, cu singura precizare de a-i fi înmânate lui Jorge Bergoglio.

Directorul adjunct al biroului de presă al Vaticanului, Ciro Benedetti, a explicat că mulţi credincioşi care vin în sălile de presă lasă scrisori pentru papă. El a precizat că majoritatea celor care îi scriu papei argentinian “sunt persoane care trec prin greutăţi şi cer ajutor, nu doar material pentru a depăşi dificultăţile crizei economice, ci mai ales un sprijin moral pentru a putea merge înainte”.

Papa Francisc primeşte însă şi scrisori de felicitare sau de urări cu prilejul sărbătorilor religioase. “Aproape toţi îşi notează numărul de telefon, în speranţa ca papa să-i sune”, a declarat Ciro Benedetti, care a dezvăluit că papa îi sună la telefon pe mulţi dintre cei care îi cer ajutorul.

“Pe mulţi oameni îi sun, altora le scriu. Bine că nu se ştiu toate telefoanele pe care le dau”, a exclamat în urmă cu câteva zile Bergoglio.