Sute de cupluri au recreat, la New York, imaginea sărutului din Times Square, dintre un soldat din US Navy şi o infirmieră. Această fotografie, realizată pe 14 august 1945, este un simbol al bucuriei care a fost declanşată după anunţul privind capitularea Japoniei.
Sărutul a fost surprins de doi fotografi, din unghiuri diferite. Unul dintre cei care au surprins imaginea este Alfred Eisenstaedt, a cărui poză a fost publicată în revista Life, la o săptămână după eveniment. Potrivit relatărilor sale, pentru că era foarte grăbit să surprindă cât mai multe imagini, nu i-a mai întrebat pe tineri cum se numesc şi de unde sunt.
Aceeaşi scenă, însă dintr-un alt unghi, a fost surprinsă şi de fotojurnalistul Victor Jorgensen, care era atunci reprezentant al Forţelor Navale Americane. Fotografia sa a fost publicată a doua zi în New York Times.
De-a lungul anilor, în jurul acestui sărut s-au creat tot felul de poveşti legate de cei doi actori principali.
La sfârşitul anilor `70, Edith Shain, o asistentă la un spital din New York, a spus că că ea e în imagine. Acesta a povestit că a aflat de la radio faptul că Al Doilea Război Mondial s-a încheiat şi a mers în Times Square să sărbătorească. Imediat ce a ajuns acolo, un tânăr marinar s-a apropiat de ea, a strâns-o în braţ şi a sărutat-o.
După ce a fost făcută publică această poveste în revista Life, în august 1980 a fost făcut un anunţ prin care se spunea că este căutat şi marinarul. Nu mai puţin de 11 bărbaţi au spus că sunt protagoniştii sărutului. Mai mult, unul dintre ei, George Mendonca, a decis să dea în judecată revista că i-au folosit imaginea fără acord. S-au făcut tot felul de analize şi cercetări de specialişti pe cele două imagini, însă nu s-a stabilit foarte clar cine ar fi cei doi tineri care se sărută.