Tigri, lei, un hipopotam şi alte animale au evadat de la grădina zoologică din capitala georgiană, Tbilisi, în urma inundaţiilor care au distrus cuştile, determinând autorităţile să avertizeze locuitorii să rămână în casele lor, duminică, relatează AP, în pagina electronică.

Cel puţin opt persoane au murit în acest dezastru, inclusiv trei angajaţi ai grădinii zoologice, iar zece sunt date dispărute.

Un hipopotam a fost încercuit într-una dintre principalele pieţe ale oraşului şi tranchilizat, au afirmat reprezentanţii grădinii zoologice. Au fost capturate şi alte animale, dar nu se ştie clar câte mai sunt în libertate. Mai mulţi urşi şi lupi se numără printre animalele care au evadat din cuşti în timpul inundaţiilor generate de ploile abundente însoţite de rafale puternice de vânt.

Pentru moment nu este clar dacă cele opt persoane au murit din cauza inundaţiilor sau a atacurilor animalelor. Grădina zoologică a precizat că printre victime se numără Guliko Citadze, un îngrijitor care şi-a pierdut un braţ în urma unui atac al unui tigru, luna trecută.

Ploile abundente şi rafalele de vânt care au afectat Tbilisi noaptea trecută au transformat un mic curs de apă care traversează oraşul într-un râu învolburat. Inundaţiile au avariat, de asemenea, zeci de case.

Primarul capitalei, David Narmania, le-a spus jurnaliştilor că opt persoane au murit şi alte zece au fost date dispărute.

Elicopterele survolează oraşul, iar locuitorii au fost sfătuiţi să rămână în spaţii închise. Aproximativ 1,1 milioane de persoane locuiesc în capitala acestei foste republici sovietice.