Mai mulţi antreprenori din Bucureşti au iniţiat un proiect inedit în care se pot înscrie şcolile şi grădiniţele interesate. În curtea instituţiilor este adus un coteţ pentru găini, iar copiii învaţă să le îngrijească, relatează digi24.ro. Scopul întregului proiect este de a-i responsabiliza pe cei mici.

Copiii din grădiniţele şi şcolile din Bucureşti au acum ocazia să vadă şi să înţeleagă cum se îngrijesc păsările. Astfel, în perioada în care găinile sunt închiriate de instituţie, cei mici experimentează activităţi pe care le-au văzut doar în desene sau la adulţi.

„În momentul în care avem şi un material viu este extrordinar pentru că li se dezvoltă limbajul în primul rând, iar apoi responsabilitatea. Proiectul acesta fiind unic în România şi ajungând la noi, este fantastic pentru că ei ies, le hrănesc, le dau apă. E minunat”, a precizat Viviana German, educatoare şi psiholog.

Iniţiativa proiectului aparţine unor tineri antreprenori din capitală, care şi-au propus să sporească curiozitatea celor mici şi să le amintească părinţilor de copilăria din curtea bunicilor.