Artistul basarabean Pavel Stratan a concertat săptămâna aceasta la Yell Wolf Pub din Ploieşti, încântându-şi publicul cu muzica sa plină de ironie. Din păcate foarte puţini ploieşteni şi-au făcut timp să vină să îl asculte pe artistul care a devenit mult mai faimos din postura de tată al Cleopatrei Stratan.

Basarabeanul şi-a capacitat foarte bine publicul prezent, care a cântat alături de el toate piesele faimoase, de la „Eu beu”, la „Născut de ziua mea” şi până la celebrul „Ghiţă” piesa care a făcut-o faimoasă pe fiica sa Cleopatra.

Din respect pentru spectatorii prezenţi, Pavel Stratan a renunţat la piesele cântate cu negativ şi a cântat live, acompaniat doar de chitara sa. A folosit negativul doar la trei-patru piese, piese care aveau o orchestraţie mai deosebită.

Artistul a impresionat prin modestie şi prin timiditate şi şi-a făcut timp pentru a se fotografia şi pentru a da autografe tuturor celor prezenţi.

Înainte de a părăsi clubul ploieştean, Pavel Stratan a răspuns şi la întrebările Jurnalului Prahovean.

Pavel Stratan cântă foarte rar la Ploieşti. De ce?

Cânt destul de rar la Ploieşti, dar trec pe aici foate des. Întotdeauna vin acolo unde sunt chemat să cânt şi sunt onorat când oamenii vor să îmi asculte muzica.

Eşti Pavel Stratan sau tatăl Cleopatrei Stratan? Care postură îţi place mai mult?

Cea de tatăl Cleopatrei. Cleopatra este cu mult mai cunoscută decât mine. Cleopatra a bucurat atât de mulţi copii, încât nu ştiu dacă voi putea ajuge  vreodată ca artist faima ei. Cred că orice părinte ar fi fost în locul meu s-ar fi mândrit să fie numit tatăl copilului. Este o satisfacţie extraordinară să ai asemenea copii talentaţi.

Cum ţi se pare viaţa muzicală din România?

Am multe concerte aici, iar la Chişinău cânt destul de rar. Aici am lansat toate cele patru albume, aici muzica mea se vinde. Mă simt bine ca artist în România. Aici am foarte multe concerte.

Eşti moldovean sau român?

Grea întrebare şi orice aş răspunde ar putea da naştere unor comentarii indiferent ce aş răspunde. Cred că după ce asculţi cele patru albume ale mele îţi dai seama cine este Pavel Stratan. Iar dacă nu îţi dai seama, le-ai ascultat degeaba.

Care este secretul succesului pe care îl au piesele tale?

În primul rând, cred că simplitatea, sinceritatea şi faptul că mulţi oameni se regăsesc în versurile mele. Poate că dincolo de amintirile copilăriei pe care le-am trăit, piesele mele atrag şi pentru că sunt lucrate, au jocuri de cuvinte... Poate  pentru unii nu au sens, dar pentru mine cântecele sunt precum copiii mei. În toate am pus suflet, nu au fost făcute să iasă la număr.

Cât de adevărat este cântecul „Eu beu”?

Cu toate că piesele mele sunt despre băutură, eu nu beau şi nu fumez, duc un mod de viaţă sportiv, am regim foarte strict de mâncare, de somn. Îmi place să fac sport, să merg la sală.

Ce pregăteşte artistul Pavel Stratan?

Cea mai importantă pentru mine acum este lansarea lui Cezar. Cleopatra va veni cu ceva nou. Voi avea şi eu câteva piese noi.

Mai ai loc şi tu într-o casă cu atâţia artişti talentaţi?

Greu, dar mai am loc. Cezar este extraordinar şi va veni cu ceva extraordinar, foarte proaspăt, foarte nou şi foarte haios. Sunt sigur că va avea un succes foarte mare.

Este greu să creşti doi copii atât de talentaţi?

Dacă ai doi copii, modeşti, cuminţi, înţelegători, ascultători, cum sunt Cleopatra şi Cezar nu e greu deloc. Este o plăcere extraordinară să trăieşti alături de asemenea copii.

Îi este dor Cleopatrei de perioada cu multe concerte?

Ea nu a avut niciodată foarte multe concerte. A avut concertele de lansare, iar de când a intrat la şcoală am trecut pe locul doi muzica. Nu putem amesteca şcoala cu spectacolele. În vacanţa de vară va scoate câteva piese noi, dar doar în vacanţă.

Cum o tratează colegii pe Cleopatra? Este o vedetă sau un coleg normal?

Cleopatra nu se deosebeşte cu nimic faţă de colegii de ei şi asta mă bucură foarte mult. Niciodată nu se va lăuda că ea a avut albume, că are recorduri mondiale, că a vorbit toată lumea despre ea. O respectă toată clasa, toată şcoala. Cleopatra învaţă foarte bine şi este un copil extraordinar de modest. Mă bucur foarte mult pentru ea.

Un mesaj pentru ploieşteni şi pentru fanii tăi din Ploieşti.

Mie mi-a plăcut foarte mult publicul din această seară şi sunt convins că toţi ploieştenii sunt la fel de calzi şi de primitori. Să rămână mereu la fel şi să aprecieze muzica de calitate.