Dacă nu va depune jurământul folosind expresia „aşa să-mi ajute Dumnezeu”, un pilot american ateu va fi nevoit să părăsească forţele aeriene,  anunţă B1.ro citând un comunicat  al US Air Force.

Luna trecută i s-a refuzat cererea de angajare, deoarece pilotul a fost contra depunerii jurământului în faţa lui Dumnezeu. Pilotul este dispus să declanşeze o acţiune în justiţie împotriva armatei, spune avocata lui, potrivit AFP.

"Nu am primit răspunsul Forţelor Aeriene la scrisoarea pe care am trimis-o. Armata nu şi-a exprimat nici cea mai mică voinţă de a se ajunge la un acord", a precizat avocata Monica Miller.

Întrucât data-limită de reangajare în armată a fost stabilită pentru noiembrie, sergentul de la baza aeriană Creech, în Nevada, va fi nevoit să dea în judecată Guvernul, într-un tribunal federal. Cu ceva timp în urmă, piloţii puteau folosi o variantă similară de exprimare, astfel evitând rostirea cuvintelor "aşa să-mi ajute Dumnezeu" la momentul depunerii jurământului. Însă US Air Force a schimbat această practică în octombrie 2013. (CC)