“Miss European Tourism 2014” a fost desemnată la Buşteni. 40 de concurente din mai multe ţări s-au întrecut la frumuseţe la concursul internaţional care a avut loc la Castelul Cantacuzino. Aspirantele la miss au defilat în costume naţionale specifice ţărilor din care provin, dar şi în alte ţinute.

Blonde, brunete sau roşcate, dar mai ales tinere şi foarte sexy, cele 40 de participante la finala concursului “Miss European Tourism 2014” s-au străduit să-i convingă pe membrii juriului că sunt cele mai frumoase reprezentante ale ţărilor din care provin.  În spectacol, concurentele au prezentat costumele naţionale ale ţărilor din care provin, diferite colectii de  lenjerie intimă, dar şi tinute elegante, de seară.  

Cea mai aşteptată a fost cu siguranţă proba în care fetele au defilat în lenjerie intimă. În ciuda celor zece grade Celsius, arătate de termometre, concurentele au încălzit atmosfera iar spectatorii au uitat de frigul de afară. Bătălia pentru titlu a fost foarte strânsă. Juriului i-a fost greu să aleagă dintre reprezentanta Letoniei şi cea a Ucrainei. Până la urmă, concurenta din Letonia în vârstă de 21 de ani a obţinut coroana de Miss Tourism Europe.

"Mă simt foarte fericită şi onorată că juriul şi organizatorii  au considerat că sunt cea mai bună iar pentru acest lucru, le sunt recunoscătoare.  Am vizitat multe locuri frumoase şi aş dori să revin în România cât mai curând. Momentan lucrez ca voluntar într-o organizaţie de salvare a naturii şi în paralel îmi voi continua acţivităţile în modeling. În ciuda frigului de afară, aici pe scenă a fost destul de cald.”, ne-a spus Christina Ranzana, câştigătoarea titlului Miss Tourism Europe.

Reprezentanta României a câştigat titlul de Miss Buşteni

“A fost o seară excepţională şi am avut emoţii. Mă simt mândră de acest titlu, faptul că sunt Miss Buşteni, poate că nu este întâmplător, staţiunea Buşteni este locul de suflet al vacanţelor mele la munte.”, ne-a declarat Mihaela Claudia Radu– câştigătoarea titlului de Miss Buşteni

Pe parcursul stagiului de pregătire a marii finale, tinerele au vizitat obiective turistice importante din România  şi au rămas surprinse de frumuseţea locurilor vizitate.

Concursul internaţional organizat anul acesta la Castelul Cantacuzino din Buşteni s-a dorit a fi şi o modalitate de promovare a obiectivelor turistice din aceasta zonă şi nu numai.

“După părerea participanţilor şi a invitaţilor, a fost o ediţie de succes. Câştigătoarea, precum o vedeţi, este foarte frumoasă, iar membrii juriului au votat-o în unanimitate. Sperăm ca după acest  eveniment, concurentele să promoveze cât mai bine România cu zonele pe care le-au vizitat şi de locurile de care au fost foarte încântate.”, ne-a declarat Larisa Boriceanu – organizator

Concursul de frumuseţe promovează tradiţiile şi valorile turistice, culturale şi istorice ale Văii Prahovei . Concurentele s-au declarat mai mult decât încântate de locurile vizitate şi spun că realitatea depăşeşte cu mult ceea ce ştiau până acum despre ţara noastră