Aroma de scorţişoară aminteşte tuturor de sărbători. În prăjiturile preferate sau într-o cană de vin fiert scorţişoara face minuni. Este unul dintre cele mai vechi condimente şi este recunoscută de numeroase culturi ca fiind un izvor tămăduitor pentru diferite boli şi afecţiuni.

Oficial, oamenii de ştiintă au descoperit că un baton de scorţişoară ţinut în preajmă atunci când suntem concentraţi asupra unei sarcini la job sau, de ce nu, în timpul unui examen, ne poate ajuta să ne amintim mai clar informaţiile şi ne stimulează creativitatea. La fel de bine puteţi adăuga un praf de scorţişoara în cafeaua de dimineaţă sau în bolul cu lapte şi cereale, pentru a fi siguri că veţi face fata cu brio tuturor obstacolelor aparute pe parcursul zilei.
Deoarece scorţişoara poate reduce eficient rezistenţa la insulină a organismului, deci nivelul de zahar din sânge, aceasta poate fi utilizată cu succes în diete care presupun eliminarea dulciurilor. Scorţişoara accelerează procesul de metabolizare a zaharurilor din organism şi reduce foamea, în special pofta de dulce care, ştim foarte bine, duce la acumularea kilogramelor.