O locuinţă eficientă îţi permite să economiseşti energie şi unele metode de realizare a acestor îmbunătăţiri, cum ar fi o faţadă cu proprietăţi izolatoare, ferestre care nu pierd căldură şi pentru a controla consumul de apă sunt destul de accesibile. 

Cum îţi poţi face casa mai ecologică?

Eficienţa energetică presupune mai mult decât utilizarea a mai puţină energie. Aceasta implică să profiţi la maximum de ceea ce utilizezi şi să eviţi risipa. De exemplu, atunci când reduci emisiile de gaze cu efect de seră care provoacă schimbările climatice, casa ta eficientă ajută la combaterea încălzirii globale.

Dacă vrei să economiseşti energie, trebuie să schimbi obiceiurile oamenilor care locuiesc în casă, stingând luminile când ieşi din cameră şi împiedicând căldura sau frigul să scape prin ferestre. Dar asta nu este suficient. Pentru a fi cu adevărat eficient din punct de vedere energetic, trebuie să aduci câteva îmbunătăţiri tehnologice în casă şi să schimbi echipamentele de iluminat, încălzire şi aer condiţionat.

Ce este o casă eficientă?

O locuinţă eficientă este aceea care reduce consumul inutil de energie, emisiile de gaze cu efect de seră şi cererea de resurse neregenerabile. În acelaşi timp, oferă condiţii de viaţă mai durabile şi economiseşte sume importante de bani.

Construirea unei case eficiente sau renovarea unei case pentru a o face mai eficientă înseamnă alegerea materialelor termoizolante pentru pereţi, tavane, uşi şi ferestre şi utilizarea surselor regenerabile de energie - cum ar fi panourile solare - şi a sistemelor de stocare a energiei electrice. Există, de asemenea, soluţii tehnologice, precum instalarea de becuri LED, electrocasnice responsabile şi sisteme de control inteligente care optimizează consumul. Îndreaptă-ţi atenţia către 
vânzare casă Prahova şi alege o locuinţă eficientă pentru tine şi familia ta.

Sfaturi pentru a obţine o casă eficientă

Pentru a obţine eficienţă este necesar să ţii cont de câteva aspecte. Efectuează un audit energetic. În acest fel vei analiza cele mai mari zone de consum şi vei identifica aparatele şi structurile ineficiente.  Alege ferestre şi uşi de calitate. Ferestrele cu geam dublu captează căldura soarelui şi o împiedică să se piardă în timpul nopţii. Foloseşte izolaţie de calitate. Izolarea slabă poate costa suplimentar pentru încălzire şi răcire.  Instalează iluminat cu economie de energie. Lămpile de înaltă eficienţă şi luminile LED reduc costurile cu electricitatea pentru iluminat. Utilizează aparate care economisesc energie cel mai eficient.

Aplicarea regulilor celor 3R este regula de bază a economiei circulare. Aceştia sunt reutilizare, reciclare şi reducere şi are o aplicaţie directă în construcţia şi utilizarea locuinţelor. Îţi doreşti o casă eficientă? Vei găsi cele mai bune oferte la 
agenţie imobiliară Ploieşti.

 

 

foto: Pexels