Te-ai gândit mult, dar până la urmă ai ajuns la concluzia că eşti pregătit să intri în rândul proprietarilor. Fie că ai deja banii pentru un apartament, fie că te califici pentru a primi un împrumut de la bancă, decizia e luată, aşa că mai rămâne doar găsirea apartamentului perfect, care să se potrivească nevoilor tale. 

Deja ştii cu câte camere îţi doreşti să fie acesta, ştii o parte dintre caracteristicile pe care ai dori să le aibă şi, din fericire, oferte sunt din plin. La o simplă căutare după sintagma apartamente de vânzare Ploieşti vei găsi oferte pentru toate gusturile şi buzunarele. Astfel, dacă te mulţumeşte pentru moment o garsonieră, află că o poţi cumpăra şi la 20.000 de euro. Găseşti însă garsoniere şi la 33.000 – 34.000 de euro, ba chiar şi la 45.300 de euro, ultima într-un complex rezidenţial.

Dacă te-ai orientat către un apartament cu 2 camere, atunci află că şi aici plaja e largă. Poţi să găseşti un astfel de apartament şi la 27.990 de euro sau la 29.000 de euro. Însă, cele mai multe astfel de locuinţe pornesc de la preţuri de 35.000 de euro şi pot ajunge chiar la 65.000 de euro, în zona Malu Roşu. Trebuie să reţii însă că acest din urmă preţ este o excepţie, majoritatea apartamentelor cu două camere fiind cu mult mai ieftine, cu 10.000, chiar 20.000 de euro în minus.

Dacă te interesează apartamentele cu 3 camere, ai de unde alege, inclusiv când vine vorba de preţ. Poţi găsi o astfel de locuinţă contra sumei de 38.000 de euro (dar ţine cont că aceasta are numai 65 de m2 utili), dar şi la 45.000, 59.000, 75.000, 80.000, chiar 91.000 de euro. Vei găsi şi un apartament ”de lux” la 125.000 de euro, cu 115 m2 utili, în B-dul Bucureşti.

Dacă dispui de o sumă de la 63.000 de euro în sus, te poţi gândi deja la un apartament mai mare, de 4 camere sau chiar mai mult. Asta, chiar dacă vei găsi şi cel puţin un apartament de 4 camere scos la vânzare cu doar 42.000 de euro (şi cu 49 m2 utili). Limita superioară de preţ este 225.000 de euro.

Apartamentele executate silit, de urmărit

Poţi urmări şi apartamentele scoase la licitaţie de către bănci. Vei găsi, de exemplu, unul de 5 camere, în vilă, cu un preţ de puţin peste 29.000 de euro.

De altfel, ideea de a urmări apartamentele executate silit nu e una deloc rea, pentru că poţi cumpăra o bijuterie de locuinţă la un preţ cu mult sub cel al pieţei. Tot ce ai de făcut este să dai o simplă căutare pe Google după sintagma „executări silite” şi vei obţine numeroase rezultate, de la site-uri care sunt specializate în domeniu, precum cel al Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti din România (UNEJR), până la site-urile de anunţuri imobiliare şi secţiunile dedicate ale băncilor.

Din aceste anunţuri poţi afla ce bunuri sunt scoase la licitaţie, care sunt preţurile listate, caracteristicile proprietăţilor scoase la licitaţie şi câte zile au mai rămas până la licitaţie.

O zonă în continuă dezvoltare

Revenind însă la oraşul Ploieşti, trebuie menţionat că este o alegere fericită pentru a cumpăra o locuinţă, dată fiind în primul rând apropierea de Bucureşti (60 de kilometri). Marele său atu s-a dovedit a fi de-a lungul anilor poziţionarea geografică, ce a dus la dezvoltarea unui nod de transport important. Ploieştiul are deschidere atât către regiunea Moldovei, cât şi către Transilvania.

Nu doar că ajungi de aici în centrul Bucureştiului în mai puţin de o oră şi jumătate, dar faci doar trei ore până la vama Ruse.

Toate acestea şi multe altele au cântărit greu în faţa investitorilor din sectorul industrial şi logistic, aducându-şi aportul şi la dezvoltarea mai multor zone de pe piaţa imobiliară locală. În ultimii ani, Ploieştiul s-a extins continuu pe segmentul rezidenţial nou, atrăgând  şi investiţii semnificative pe zona de retail.

Să nu uităm că oraşul rămâne unul de reală însemnătate în industria petrolieră, aici fiind localizată una dintre cele mai importante rafinării din ţară, Petrobrazi, sau că tot aici  găsim cea mai mare fabrică deţinută de Coca-Cola în Europa de Sud-Est. În plus, la doi paşi de ea se află Fabrica Bergenbier, unde se produc şase mărci de bere.

Ploieşti West Park, unul dintre cele mai mari parcuri industriale private din regiune se extinde pe 300 de hectare şi concentrează în incinta sa nume recunoscute la nivel internaţional.

Un studiu realizat anii trecuţi de SVN România arăta că Ploieştiul, alături de Craiova, Târgu Mureş şi Piteşti formează un grup exclusivist al oraşelor reşedinţă de judeţ în care se pot preda anual mai mult de 500 de locuinţe, conform ritmului actual al livrărilor.

Cele mai sigure cartiere din Ploieşti

Nu în ultimul rând, Ploieştiul este considerat un oraş sigur de către locuitorii săi. Un sondaj citat de Antena 1 arăta că cele mai sigure cartiere din urbe sunt, în ordine:

Eroilor
Albert
Republicii
Cablul Românesc
Carol Davila
Democraţiei
Alexandru Lăpuşneanu
Rafov
Păltiniş
Baraolt.