Un român, şofer de TIR, a primit o amendă de 1,5 milioane de euro dar şi trei ani de închisoare după o încărcătură „stupefiantă” descoperită în autotrailer. Românul a fost arestat în Franţa acum zece zile, dar nu a vrut să vorbească cu poliţiştii decât sârbeşte, spunând că locuieşte în ţara vecină.

Românul a fost oprit la graniţa cu Spania iar în remorcă avea disimulate 290 de kilograme de cannabis, în spatele încărcăturii de scoarţă de pin şi cutii de vopsea.

El s-a legitimat cu un paşaport românesc. Şoferul venea din Spania şi avea destinaţie finală Danemarca. A fost arestat pe loc, şi condamnat la trei ani de închisoare cu o zi înainte de Crăciun de instanţa din Lons le Saunier, relatează lejsl.com. 

Românul a fost oprit la graniţa cu Spania iar în remorcă avea disimulate 290 de kilograme de cannabis, în spatele încărcăturii de scoarţă de pin şi cutii de vopsea. El s-a legitimat cu un paşaport românesc. Şoferul venea din Spania şi avea destinaţie finală Danemarca.

A fost arestat pe loc, şi condamnat la trei ani de închisoare cu o zi înainte de Crăciun de instanţa din Lons le Saunier, relatează lejsl.com. În afară de amenda uriaşă, după eliberare, are interdicţie de 10 ani de intrare în Franţa. Sentinţa poate fi însă atacată cu apel.