Policlinică cu Plată din Ploieşti a achiziţionat recent aparatură medicală ultramodernă, la cele mai înalte standarde europene, care rezolvă o mare problemă a sistemului de sănătate. Este vorba despre diagnosticarea precisă a bolnavilor, în absenţa mijloacelor tehnice performante doctorii întâmpinând până acum mari dificultăţi în acest sens.

Fiind digitale, radiografiile se scot pe loc, iar faptul că se pot mări foarte mult cu păstrarea clarităţii permite chiar şi medicilor cu mai puţină experienţă să pună cu precizie diagnostice.

Vestea bună pentru pacienţi este aceea că analizele şi radiografiile făcute cu noua aparatură a Policlinicii cu Plată sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Dr. Bogdan Cristian Nica, directorul Policlinicii cu Plată, susţine  că există un grad mare de absenţă a educaţiei medicale printre români, care îşi pun viaţa în pericol atunci când nu îşi fac anumite investigaţii, absolut obligatorii după 40 de ani.

Doctorul Nica atrage atenţia că, după apariţia menopauzei, femeile trebuie să îşi facă anual Dexa, radiografia performantă care pune diagnosticul osteoporozei, o boală absolut tratabilă cu medicamente.

Doamnele trebuie să ştie că osteoporoza nedepistată poate provoca fracturi grave, cum ar fi cea de şold, susţine dr. Bogdan Cristian Nica.  De asemenea, cancerul la sân poate fi tratat fără nicio problemă dacă este diagnosticat la timp, cu ajutorul unei mamografii. Şi alte boli grave pot fi tratate cu succes dacă diagnosticul este pus precis, iar la Policlinica cu Plată acest lucru este posibil cu ajutorul noii aparaturi ultramoderne.

Policlinica cu Plată funcţionează în Ploieşti, pe strada Decebal, nr 5. Programările le puteţi face la numerele de telefon 0244545900 sau 0732001399