Producătorul de vinuri Halewood a fost preluat de Alexandrion Holdings Limited, care deţine o fabrică de spirtoase la Bucov, în Prahova. Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei.

Comunicatul Consiliului Concurenţei:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care The Alexandrion Holdings Limited a preluat grupul de societăţi Halewood. 

Alexandrion Holding Limited este parte a Grupului Alexandrion, un grup având o structură multi-business, organizată în jurul producţiei şi comercializării băuturilor alcoolice (în special a băuturilor spirtoase).

Grupul Halewood desfăşoară în principal activităţi de producţie, îmbuteliere şi comercializare de vinuri, dar şi alte băuturi alcoolice şi nealcoolice, pe teritoriul României. Companiile ce vor fi preluate sunt cele aflate în componenţa Grupului Halewood, respectiv Halewood Organic S.R.L., Halewood România S.R.L, Halewood Wines S.R.L., Vitis Murfatlar S.R.L., Domeniile Halewood S.R.L. şi Cramele Halewood S.A.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante