Programul Start-Up Nation, prin care statul român îşi propusese să finanţeze 10.000 de noi firme în acest an, are, până acum, doar 23 de beneficiari care şi-au primit banii.

Informaţia a fost dată publicităţii astăzi, 15 decembrie, în cadrul dezbaterilor comisiilor reunite de buget-finanţe, scrie News.ro.

În acest an au fost efectuate către beneficiari doar 23 de plăţi a câte 200.000, în cadrul programului Start-Up Nation, iar restul, până la 600 milioane lei, sunt în conturile de tranzit ale instituţiilor partenere. Această situaţie încarcă artificial deficitul la credite bugetare în acest an, a spus senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici, în cadrul dezbaterilor.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor, după cum declara recent Ilan Laufer, ministrul pentru antreprenoriat.

”Aţi promis la începutul anului că vor fi plătite, până la finalul anului, 600 milioane lei beneficiarilor. Aţi încărcat artificial deficitul la credite bugetare pentru acest an, în mod voit sau prin neştiinţă”, a afirmat Teodorovici.

În total, în acest an la Start-Up Nation au fost depuse 19.296 de planuri de afaceri, iar 70% din planurile de afaceri au fost depuse în ultimele 5 zile. De asemenea, 34% din planurile de afaceri au fost depuse în ultima zi.