Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prelungeşte cu două săptămâni termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation, unul dintre cele mai ambiţioase programe de sprijinire a antreprenorilor români, astfel încât antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online până la data de 28 iulie, ora 20:00, a anunţat miercuri seară ministrul Ilan Laufer, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul susţine că, prin decizia de prelungire a termenului-limită, a dat curs solicitării mediului de afaceri.

Înscrierea în Program a fost deschisă public pentru 30 de zile şi se face online, din 15 iunie, timp în care potenţialii beneficiari vor înscrie planurile de afaceri.

"Încă de săptămâna trecută, potenţialii beneficiari ai Start-up Nation au semnalat o serie de deficienţe de natură tehnică privind procedurile de înfiinţare a firmelor şi obţinerea documentelor necesare", a scis Laufer, pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că pentru a putea remedia urgent aceste probleme apărute, s-a întâlnit cu persoanele din conducerea instituţiilor în cauză, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) şi ANAF, pentru a găsi soluţii.

"Pe lângă remedierea problemelor de natură tehnică, pentru menţinerea unei competiţii corecte şi transparente în cadrul programului Start-up Nation, considerăm că se impune prelungirea termenului limită de înscriere a proiectelor. Programul Start-Up Nation este în continuare cel mai ambiţios program guvernamental de susţinere a iniţiativei antreprenoriale", a afirmat Laufer.

Recent, ministrul preciza că 4.703 de planuri de afaceri au fost înscrise în program până vineri, 7 iulie.

”Avem până acum 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri înscrise, 11.127 de locuri de muncă noi asumate, din care 8.741 locuri de muncă pentru absolvenţi şomeri şi persoane defavorizate, ceea ce arată că era absolut necesar să luăm aceste măsuri pentru încurajarea tinerilor", a spus atunci Laufer.

Băncile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank şi Banca Comercială Română (BCR).

Programul Start-Up Nation prevede finanţarea în limita maximă a 200.000 de lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în acest an, proiectul având o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene.

Obiectivul principal al programului îl constituie stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, îmbunătăţirea performanţelor economice ale start-up-urilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimează finanţarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel puţin 10.000 de noi locuri de muncă.