Companiile româneşti care creează locuri de muncă pot solicita fonduri pentru investiţii de la stat până pe 23 iunie.

Bugetul alocat sesiunii este de 106,29 de milioane de lei, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Principala condiţie pentru obţinerea finanţării este crearea a cel puţin 10 noi locuri de muncă. Acestea trebuie să fie în acelaşi loc unde va fi realizată şi investiţia. Mai mult, cel puţin trei noi angajaţi trebuie să fie lucrători defavorizaţi, iar locurile de muncă trebuie păstrate timp de cinci ani – de către companiile mari – şi trei ani, de Intreprinderile Mici sau Mijlocii.

Statul poate revoca acordul pentru finanţare şi va recupera banii acordaţi dacă se va descoperi mutarea locaţiei într-o regiune în care intensitatea maximă a ajutorului este mai mică decât cea aferentă regiunii unde firma a beneficiat de ajutorul de stat.

Ministerul Finanţelor doreşte să stimuleze dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Ajutorul de la stat va fi oferit sub formă de granturi, precum cheltuieli eligibile cu costurile salariale.

Firmele româneşti pot trimite cererile de acord pentru finanţare, prin poştă sau curier, cu scolicitarea confirmării de primire, sau le pot depune la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucureşti, menţionându-se pe plic: ”Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 332/2014”.

Prima etapă a evaluare a cererilor va fi finalizată în cel mult 30 de zile lucrătoare de la de la data închiderii sesiunii de depunere. Rezultatele procesului de selecţie vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Urmează o a doua etapă de evaluare, care va dura tot cel mult 30 de zile lucrătoare, la finalul căreia vor fi anunţaţi cei care vor beneficia de ajutorul de stat.