Angajaţii din direcţiile de finanţe publice din ţară se pregătesc de o nouă grevă în cursul zilei de miercuri, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării prin care salariile lor ar scădea cu până la 35 la sută, a aununţat preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.
"Probabil că miercuri, împreună cu colegii noştri din ţară, toţi colegii vor fi convocaţi la Bucureşti, vom lua o decizie împreună cu domnul ministru. Suntem alături de colegii noştri din ţară care au ieşit spontan la această acţiune. Nu putem să vorbim mai mult despre vreo propunere de la Ministerul Finanţelor Publice, care a spus că trebuie analizate, împreună cu bugetul, propunerile pe care le fac”, a declarat, luni, preşedintele SED Lex, Vasile Marica, la finalul discuţiiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.
Vasile Marica a explicat că, prin noua Lege a salarizării, salariile angaţilor ar scădea cu până la 35 la sută.
"Cred că este foarte clar pentru toată lumea că avem oameni bine pregătiţi şi care ştiu cu ce se mănâncă Legea salarizării, iar la ora actuală acest protest spontan a făcut să priceapă şi ministerul, probabil că şi în Parlament se va auzi acest ecou, că scad salariile. Cred că niciun parlamentar, nici ministrul Finanţelor, nici ministrul Muncii nu pot fi de acord cu scăderea salariilor, indiferent câţi oameni sunt cărora le scad salariile, că sunt 5, că sunt 1.000, că sunt 30, între 10% şi 35% este enorm”, a spus liderul sindical.
Întrebat dacă salariaţii din finanţe vor amâna protestele până miercuri, Marica a spus că acest lucru nu este sigur, precizând că protestul de luni nu a fost organizat de sindicat.
"Noi nu putem să spunem nici să rămână, nici să înceteze, nu noi l-am pornit. Noi nu facem decât să vedem dacă oamenii acceptă să îi reprezentăm în această acţiune. Dacă nu, s-ar putea să îşi numească ei oameni să vină la această discuţie. Este o nemulţumire generală şi ar fi o prostie să cred, că noi, sindicatele, am încercat să discutăm cu Guvernul, să aducem la discuţie scăderea de salarii, am făcut propuneri faţă de grila de salarii”, a spus preşedintele Sed Lex.
Vasile Marica a mai spus că aproximativ 12.000 de salariaţi vor fi afectaţi prin scăderea de 10-35 la sută din salariu dacă Legea salarăzării va fi aprobată aşa cum este.
"Din punctul nostru de vedere, circa 12.000 de salarii scad în proporţie de 10-35%, pentru că legea este făcută de aşa natură încât până în 2022 nu ştim cât fluctuează valorile, pentru că nu ştii salariul în plată la ora actuală, fiind diferenţiat, cu creşteri diferenţiate. Nu puteţi să calculaţi lucrul acesta, pe asta a mizat şi Guvernul, nu se poate calcula, pentru că are o previziune greşită, iar salariul minim diferenţiat”, a explicat Marica.
Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, iar protestul s-a extins rapid în toată ţara, la direcţiile de finanţe din unele oraşe activitatea fiind oprită total. În multe oraşe, activitatea administraţiilor finanţelor publice a fost blocată în totalitate, angajaţii protestând fie în holurile instituţiilor, fie în faţa sediilor acestora.
De asemenea, câteva sute de salariaţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor. Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 au oprit lucrul, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe
Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au organizat o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care au trecut prin punctele de frontieră au fost controlate amănunţit.
Angajaţii din finanţe se pregătesc de un nou protest miercuri, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării
16 mai 2017
(331 vizualizări)
Din aceeaşi categorie:
Propunere: Fără bon fiscal, clienţii nu vor mai achita nota în restaurante şi baruri
(14 aprilie 2014)
89 vizualizări
Lucraţi în Norvegia? Cum să vă recuperaţi taxele
(20 septembrie 2017)
896 vizualizări
CFR Călători lansează oferta "bilet de weekend"
(6 februarie 2015)
55 vizualizări
Comisia Europeană dă România în judecată pentru neadoptarea unui plan de urgenţă privind aprovizionarea cu gaze
(18 iunie 2015)
244 vizualizări
Medicamentele oncologice vor avea în 2017 cea mai mare pondere pe piaţa farmaceutică globală de 519 mld. dolari
(9 ianuarie 2017)
576 vizualizări
Salariul mediu net a ajuns la 2.051 lei
(9 mai 2016)
60 vizualizări
Guvernul a avizat favorabil iniţiativa privind insolvenţa persoanelor fizice
(2 octombrie 2014)
75 vizualizări
Cum va fi calculat venitul net anual global pe gospodărie; vor fi deduceri pentru RCA, abonament la fitness, bilete la cinema, cărţi
(19 aprilie 2017)
7536 vizualizări
OECD: Şocul economic al crizei Covid-19 îl depăşeşte pe cel al crizei din 2008
(23 martie 2020)
103 vizualizări
România pierde anual 30 de milioane de euro din subvenţia primei de asigurare
(18 aprilie 2016)
57 vizualizări
Adio, taxă de timbru pentru documentele eliberate de Fisc
(26 iulie 2015)
305 vizualizări
Consiliul Concurenţei amendează cu 920.000 de lei 10 companii din domeniul gazelor naturale pentru înţelegeri anticoncurenţiale
(29 septembrie 2015)
69 vizualizări
Una dintre cele mai mari companii din România dă afară 2.000 de angajaţi
(16 martie 2016)
52 vizualizări
Ce se întâmpă cu pensiile şi salariile de la 1 iulie!
(27 iunie 2017)
265 vizualizări
Cuba propune plata în rom a unei datorii în valoarea de 186 de milioane de euro către Cehia
(17 decembrie 2016)
142 vizualizări
Creşte preţul rovinietei
(12 august 2015)
95 vizualizări
Gerhard Schroeder, numit şef la Rosneft
(30 septembrie 2017)
301 vizualizări
Untul de arahide si glicemia
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Untul de arahide poate controla glicemia si apetitul, conform unui studiu recent. Un
Impactul Inteligenței Artificiale în industria cazinourilor online
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
În ultimii ani, industria cazinourilor online a evoluat semnificativ, iar una dintre
Ia zi, Bulă, obişnuieşti să fumezi?
Bulă: – Mmm… Aşa şi aşa…
– Dar cât înseamnă „aşa şi aşa”?
– Mmm… Păi cam 4 pachete pe zi.
– Dulciuri mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam 5 ciocolate pe zi.
– Sărat mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Cam o solniţă pe zi pun în mâncare.
– Grăsimi mănânci? – Mmm… Aşa şi aşa…
Cam un kil- două de slană pe zi…
– Prăjit mănânci?
– Mmm… Aşa şi aşa… Pe zi… Cam câte o omletă de 4 ouă şi cartofi prăjiţi, asezonaţi cu cârnaţi
.– Aha… Dar de băut, bei? – A, da! De băut, beau!
A luat foc internetul, au navalit deontologii, au explodat opiniile. Cazul Gheboasa, la mare concurenta cu fata ucisa in Mangalia care avea initial 12 ani si fusese violata, iar apoi 18 si ucisa de colega de camera In fapt, un produs al gradului de cultura aferent unor concetateni, domnul cu pricina a fost lasat sa evolueze intr-o siluire a...
Conflictele dintre Roberta Anastase şi Andrei Volosevici sunt vechi. Certurile dintre ei durează mult şi foarte greu vreun cunoscut reuşeşte să îi facă să comunice din nou. Rezultatul alegerilor interne de la PNL Ploieşti este încă o dovadă a faptului că liberalii au dorit să îi dea o lecţie lui Volosevici, arâtându-i voalat că nu este pe...
Prin 1951 Brâncusi a dorit să lase mostenire României 200 de lucrări si atelierul său parizian. Statul român a respins oferta. A fost o sedinţă si s-a decis că Brâncusi nu poate fi considerat un creator în sculptură pentru că "speculează prin mijloace bizare gusturile morbide ale societăţii burgheze". Cei care au hotărât asta au fost...
„Omul cel mai fericit e cel care-i face fericiţi pe cât mai mulţi oameni.” — Denis Diderot
Curs valutar
2 aprilie 2024
EURO = 4.9705 RON
USD = 4.6276 RON
GBP = 5.8148 RON
Top articole