A fost făcut public proiectul legii prevenţiei, act normativ care va elimina peste 300 de sancţiuni la primul control al ANAF la firme. Firmele vor avea la dispoziţie un termen de până la 90 de zile calendaristice, stabilit de comun acord de către inspector cu reprezentantul firmei, pentru remedierea unei probleme înainte de a fi sancţionate, iar lista contravenţiilor pentru care va fi aplicată legea va include peste 330 de nereguli, relevă proiectul final al Legii prevenţiei, obţinut de Profit.ro.

Faptele vizate de legea prevenţiei nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol ridicat. Lista a fost redactată prin centralizarea propunerilor primite de la ministerele care au in subordine instituţiile cu atribuţii de control.

Firma va beneficia de această facilitate o singură dată în termen de 3 ani de la data avertismentului. În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data expirării termenului de remediere, inspectorul are obligaţia să reia controlul. Procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei încheiat cu încălcarea dispoziţiilor acestei legi va fi nul de drept, citeaza stiripesurse.ro.

Miercuri, 29 martie, ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunţat că Legea prevenţiei este finalizată, urmând să mai fie introdusă doar o componentă de prevenţie privind administraţia locală.