Peste 1.000 de salariaţi de la o firmă din Bacău deţinută de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu vor fi disponibilizaţi colectiv, potrivit unui document depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă, fără ca vreunul dintre angajaţi să primească salarii compensatorii.

Societatea Tehnostrade SRL Bacău, una dintre cele mai mari firme de construcţii şi reabilitări de drumuri din România, a anunţat disponibilizarea a 1.017 angajaţi din cei 1.140 de salariaţi pe care firma îi are în prezent, transmite Mediafax.

Trimiterea în şomaj a salariaţilor de la firma al cărei acţionar majoritar este Dorinel Umbrărescu se va face pe data de 7 decembrie 2013, fără a se şti dacă aceştia vor mai fi rechemaţi la muncă după încheierea sezonului rece.

Conducerea societăţii a invocat în notificarea către ITM, probleme economice.

Tehnostrade SRL Bacău a fost înfiinţată în 2004 şi a avut o cifră de afaceri de 549 milioane de lei în 2012, cu un profit de 87,1 milioane lei.

Tehnostrade a efectuat cu UMB Spedition, ambele deţinute de Umbrărescu, lucrări de construcţie la autostrada Bucureşti-Ploieşti şi a reabilitat o serie de drumuri naţionale din ţară.

În toamna anului trecut, consorţiul Spedition UMB-Tehnostrade a câştigat licitaţia pentru construirea unui tronson de 8,7 kilometri între Gilău şi Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania.