Plata taxelor şi a impozitelor poate fi făcută şi cu cardul bancar. Ministerul Finanţelor şi ANAF anunţa că din această săptămână în 10 judeţe din ţară au fost implementate peste 100 de  POS-uri bancare în 53 de sedii.

"În acest scop, au fost instalate 101 POS-uri, în 53 de sedii ANAF (direcţii regionale, administraţii fiscale judeţene şi servicii fiscale orăşeneşti cu unităţi de trezorerie). Procesul de modernizare şi debirocratizare continuă. ANAF a iniţiat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume efectuate online prin carduri bancare prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi (www.ghiseul.ro). Anunţul de participare cu numărul 168765/19.07.2016 poate fi consultat pe site-ul SEAP, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 23 august", precizează un comunicat al ANAF.

Garanti Bank este banca desemnată câştigătoare de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, în urma licitaţiei pentru achiziţia de servicii bancare, şi a instalat 49 de POS-uri în 25 de sedii ale ANAF din judeţele Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi Timiş.

Banca Transilvania, desemnată câştigătoare de către Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi în urma licitaţiei pentru achiziţia de servicii bancare, a instalat 52 de POS-uri în 28 de sedii din judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

ANAF precizează că persoanele fizice au posibilitatea să utilizeze gratuit şi Spaţiul Privat Virtual — un serviciu electronic disponibil la adresa https://pfinternet.anaf.ro, prin intermediul căruia pot verifica online situaţia fiscală personală (obligaţii fiscale, decizii de impunere, situaţia declarării contribuţiilor de asigurări sociale de către angajator), pot obţine adeverinţe de venit şi certificate de atestare fiscală, sau pot depune Declaraţiile D200, D230, D220 în format electronic.