Ministerul Mediului a anunţat valoarea primelor de casare din cadrul programului Rabla 2016. Astfel, anul acesta bugetul alocat pentru versiunea clasică a programului Rabla va fi de 145 de milioane de lei.

Ca şi până acum, prima de casare va fi de 6.500 de lei. Totodată, Ministerul Mediului va acorda un bonus de 750 de lei dacă vehiculul ales de tine are emisii de CO2 mai mici de 100 de grame per kilometru sau 1.500 de lei dacă maşina este hibridă.

Aşa cum am anunţat în urmă cu câteva săptămâni, anul acesta va exista şi programul Rabla Plus. Statul a acordat un buget de 75 de milioane de lei şi se adresează celor care au pus ochii pe maşinile eco. Spre deosebire de versiunea clasică, pentru a accesa fondurile prin intermediul Rabla Plus nu este necesară casarea unei maşini vechi. În cazul în care vrei să cumperi o maşină electrică vei primi o primă de 20.000 de lei, iar pentru un vehicul hibrid vei primi 5.000 de lei.

Totodată, Ministerul Mediului se gândeşte la cei care au sau vor să cumpere maşini electrice. Aceştia vor aloca un buget pentru dezvoltarea infrastructurii necesare acestui tip de maşini.

Debutul programului Rabla 2016 ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la jumătatea lunii mai.