Premierul caută investitori pentru TAROM. În timpul vizitei sale în Golf, Victor Ponta a discutat cu şefii celor mai importante companii aeriene din regiune, printre care şi Qatar Airways. Planul premierului este ca una dintre ele să preia operatorul aerian român, care este pe pierdere de peste şapte ani, şi, în aceste condiţii, nu poate fi listat pe bursă.

„Bucureştiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie în continuare de investiţii, pentru că deja îşi atinge limitele de infrastructură. Or, pentru asta vreau să procedăm cât mai repede la o listare, care înseamnă capital privat care va rămâne în companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care înseamnă servicii pentru toate companiile care operează zboruri la Bucureşti, căutăm un partener pentru TAROM.  Vizăm una din companiile din această regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme şi nu sunt dornice să investească în TAROM, din păcate", a explicat Victor Ponta.

Guvernul va încerca să încheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni şi relansarea TAROM, având discuţii în acest sens şi cu Turkish Airlines, Emirates şi Etihad, aflate însă deocamdată doar într-o fază exploratorie, a anunţat premierul Ponta.

Numărul curselor aeriene zilnice între Bucureşti şi Doha va fi suplimentat la două transporturi, faţă de o singură cursă în prezent, a mai anunţat Victor Ponta.

Digi 24