Crescătorii de bovine, ovine şi caprine care au depus cereri de finanţare anul trecut vor primi un sprijin de aproximativ 955 milioane lei, a decis Guvernul prin două hotărâri.

"Executivul a decis ca suma de 680,023 milioane lei să fie destinată sprijinirii crescătorilor de bovine, pentru cererile de finanţare depuse în cursul anului 2014. Suma reprezintă valoarea totală pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru specia bovine şi se distribuie astfel: 130,710 milioane lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte şi 549,313 milioane lei pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne", se arată într-un comunicat.

Sprijinul financiar acordat prin acest act normativ se înscrie în limita a 80% din pachetele financiare privind plăţile naţionale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de către Comisia Europeană, respectiv 154,193 milioane de euro.

Totodată, Guvernul a decis ca suma de 275, 651 milioane lei să fie destinată sprijinirii crescătorilor de ovine/caprine, pentru cererile depuse anul trecut.

"Fondurile alocate reprezintă valoarea totală pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru speciile ovine/caprine. Alocarea financiară se înscrie în limita a 80% din pachetele financiare privind plăţile naţionale directe complementare aferente anului 2013, astfel cum este autorizat de către Comisia Europeană, respectiv 62,502 milioane de euro. Sumele alocate sub formă de sprijin financiar crescătorilor de animale sunt asigurate de la bugetul de stat prin bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2015", se mai arată în comunicat.