Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat duminică că ţara sa va vinde anul acesta armament în valoare de cel puţin 15 miliarde euro şi că, prin contractele ce se vor încheia, ar putea creşte numărul de locuri de muncă în domeniu, informează agenţia EFE, potrivit Bursa.
Le Drian, într-un interviu acordat postului de televiziune 'France 3', şi-a justificat speranţa că va fi depăşit pragul de 15 miliarde euro datorită unor contracte precum cel semnat săptămâna aceasta cu Kuwait, pentru vânzarea a 30 de elicoptere de tip Caracal (H-225M), ale producătorului Airbus.
Ministrul şi-a exprimat încrederea că, datorită noilor vânzări, numărul salariaţilor din sectorul armamentului, care în prezent este de 165.000 de persoane, ar putea să crească pe termen lung cu 30.000 - 40.000 de angajaţi.


El e de părere că succesul de care se bucură ţara sa în privinţa exporturilor de armament se datorează faptului că Franţa "ştie să facă produse de calitate". Mai mult, el a subliniat că succesul industriei militare "este o garanţie a suveranităţii noastre pentru viitor", deoarece companiile beneficiază de stimulente pentru inovare.