Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat, marţi, la comisiile de agricultură din Parlament, că speră ca la jumătatea anului 2015, în funcţie de încasările la buget, să se aplice măsura privind scăderea TVA la carne.

“Primul sector în care vom reduce TVA este sectorul de carne, nu numai la carne, ci la tot lanţul de producţie de piaţă care depăşeşte, din cunoştiinţele mele 3 miliarde de euro, deci scăderea TVA de la 24 la 9% ar fi consistentă. Dacă la jumătatea anului, încasările o vor permite, nu vom ezita să facem această reducere” , a afirmat Constantin.

Premieru Victor Ponta a declarat, luni, că taxa pe valoarea adăugată va putea fi redusă cel târziu din luna ianuarie 2016..

"1994 a fost ultimul an în care România a avut balanţă pozitivă în ceea ce priveşte produsele agro-alimentare, iar după 20 de ani suntem din nou pe plus, printr-o creştere a producţiei şi promovare a acesteia, avem însă nevoie în continuare de creşterea subvenţiilor, de cadastru în zona rurală şi avem nevoie să arătăm că putem să avem nu doar 3, ci 5 ani de creştere în fiecare an a subvenţiilor pentru suprafeţele agricole. Din acest punct de vedere, atât în discuţiile cu instituţiile internaţionale, dar sunt convins că şi cu sprijinul dumneavoastră, vom putea să implementăm cel mai târziu de la 1 ianuarie 2016 scăderea TVA nu doar la produsele de panificaţie, cum este deja, ci şi la alte produse alimentare", a spus Ponta în discursul ţinut în plenul Parlamentului.

MEDIAFAX

Foto: gandul.info