Renault anunţă că a doborât recent două recorduri: unul naţional şi unul continental. Constructorul auto francez a depăşit oficial pragul de 100.000 de maşini electrice vândute în Franţa şi 200.000 în Europa, fiind lider pe ambele pieţe.

2018 a fost al patrulea an consecutiv în care Renault s-a poziţionat pe primul loc în Europa la capitolul vânzărilor de autoturisme electrice. Potrivit reprezentanţilor companiei, pe continentul nostru, una din trei maşini electrice este marca Renault.

Vânzările de autoturisme ecologice ale constructorului din Boulogne-Billancourt au crescut cu 36% în 2018, faţă de cifrele înregistrate în urmă cu doi ani. Situaţia este la fel de impresionantă şi la nivel naţional: aproximativ 57% dintre maşinile electrice care circulă în Franţa sunt produse de Renault.

„Suntem mândri să anunţăm că peste 200.000 de clienţi din Europa au ales Renault pentru ca maşinile electrice să devină parte din vieţile lor de zi cu zi! Bineînţeles, acesta este doar un pas într-o călătorie mult mai lungă. Scopul nostru, pe care l-am anunţat clar în ultimii zece ani, este de a face mobilitatea electrică accesibilă tuturor. Ambiţia grupului Renault este ca vehiculele electrice să reprezinte 10% din vânzări până în 2022', anunţă Gilles Normand, vicepreşedinte senior al departamentului de vehicule electrice din cadrul Renault.

Recordul european a fost doborât graţie modelelor ZOE şi Kangoo Z.E. În 2018, Renault a comercializat pe „bătrânul continent' 39.448 de unităţi ZOE şi 8.747 de autoturisme Kangoo Z.E.

Alţi doi giganţi ai industriei auto care vor să revoluţioneze mobilitatea urbană într-un mod ecologic sunt BMW şi Daimler. Reprezentanţii celor două companii au anunţat de curând investiţii de un miliard de euro într-un joint venture extrem de ambiţios.