WhatsApp este cea mai populară aplicaţie de chat pe care o folosim în acest moment. Mai mult de un miliard de oameni din 180 de ţări folosesc WhatsApp pentru a ţine legătura cu prietenii şi familia, oricând şi oriunde. WhatsApp este gratuit şi oferă posibilitatea de a trimite mesaje şi de a apela într-un mod simplu şi securizat, opţiuni disponibile pe toate telefoanele din întreaga lume.

Cea mai recentă aplicaţie de Whatsapp va fi disponibilă şi pe maşinile cu Apple CarPlay. La bază, Apple CarPlay este o interfaţă care preia caracteristicile pe care doreşti să le utilizezi în timpul şofatului şi le pune în afisajul maşinii.

Cea mai recentă versiune de WhatApp se reflectă în notificări de tip push pe ecranul din maşină cu conţinutul mesajului. Dacă ai varianta 2.18.2 a programului, WhatsApp se va afişa ca o aplicaţie în panoul CarPlay, iar mesajele îţi vor fi sincronizate, atâta timp cât eşti conectat cu telefonul la maşină. Siri te va notifica atunci când primeşti un mesaj nou şi se va oferi să-ţi citească respectivul text.

Configurarea serviciului CarPlay

  1. Asigură-te că maşina ta sau sistemul tău audio acceptă CarPlay.
     
  2. Conectează dispozitivul iPhone la portul USB pentru CarPlay. Este posibil ca portul USB să fie indicat printr-o pictogramă CarPlay sau smartphone. Dacă ecranul principal CarPlay nu apare, selectează sigla CarPlay de pe afişajul maşinii.
  • Dacă maşina ta acceptă CarPlay prin cablu, conectează-ţi dispozitivul iPhone la portul USB al maşinii. Este posibil ca portul USB să fie indicat printr-o pictogramă CarPlay sau smartphone.
  • Dacă maşina ta acceptă CarPlay wireless, ţine apăsat butonul de comandă vocală de pe volan pentru a configura CarPlay. Sau asigură-te că maşina se află în modul de asociere wireless sau Bluetooth. Apoi, pe dispozitivul tău iPhone, accesează Configurări >General> CarPlay> Maşini disponibile şi selectează-ţi maşina. Consultă manualul maşinii pentru informaţii suplimentare.

3. Motorul trebuie să fie pornit.

4. Cere-i serviciului Siri ce ai nevoie. Poţi face acest lucru în mai multe moduri:

  • Dacă maşina ta este prevăzută cu funcţia Voice Control, apasă pe butonul acesteia de pe volan. Apoi, cere ce doreşti.
  • Dacă ai ecran tactil, atinge lung butonul principal în CarPlay până când apare Siri pe afişajul sistemului audio. Apoi, cere ce doreşti.