Rolls-Royce este gata să lanseze un SUV. Modelul ar urma să îşi facă apariţia în vara acestui an, iar pentru început britanicii îl vor expune în cadrul unor evenimente private.

Constructorul Rolls-Royce este gata să păşească pe urmele Bentley şi să lanseze un SUV (Cullinan, numele folosit de britanici atunci când au demarat proiectul). Conform unor surse apropiate, viitorul SUV pregătit de Rolls-Royce va fi expus în cadrul unor evenimente private începând cu vara acestui an.

Inginerii Rolls-Royce se pregătesc să facă ultimele modificări, SUV-ul britanic fiind surprins de fotografii spion în timpul unor teste pe circuitul german de la Nurburgring.

SUV-ul Rolls-Royce a fost dezvoltat pe platforma noii generaţii Phantom, iar sub capotă am putea vedea acelaşi V12 de 6.75 litri care produce 563 de cai putere şi 900 Nm.

Aceleaşi surse spun că viitorul produs Rolls-Royce va fi comercializat începând cu anul acesta, iar livrările vor demara la începutul lui 2019. Britanicii speră ca noul SUV să aibă o contribuţie consistentă în dreptul vânzărilor, iar astfel brandul să treacă de 5.000 de unităţi pe an. În 2017, Rolls-Royce a comercializat la nivel global 3.362 de vehicule, în scădere cu 16% faţă de 2016.