În Statele Unite, un Tesla Model S cu funcţia Autopilot activată a intrat în plin într-un camion care circula în faţa sa şi a virat stânga într-o intersecţie. Şoferul maşinii a murit pe loc. Autorităţile americane investighează cazul, iar compania susţine că accidentul a survenit într-un complex de împrejurări care a făcut ca sistemele maşinii să nu funcţioneze la capacitatea lor optimă.

Agenţia Americană pentru Securitate Rutieră a precizat într-un comunicat că accidentul s-a produs în momentul în care un camion a virat la stânga în faţa unei maşini Tesla, într-o intersecţie.

În urma cercetărilor s-a constatat că „nici autopilotul nici şoferul nu au detectat manevra camionului, astfel încât frânele nu au fost declanşate”, a precizat Tesla Motors.

„Şoferul Tesla a murit pe loc”, au precizat autorităţile americane, care după investigaţii preliminare au confirmat că maşina se afla pe pilot automat.

„Model S” este unul dintre cele doua modele ale constructorului american de maşini electrice de lux echipate cu Autopilot.

Acesta este primul accident mortal în cei circa 200 milioane de kilometri parcurşi de maşinile echipate cu Autopilot, spun cei de la Tesla.  

Digi 24