Trei studenţi din Braşov şi-au luat prin surprindere profesorii cu proiectul de licenţă. Au lucrat aproape doi ani de zile, iar în final maşina pe care au proiectat-o şi modificat-o poate rula cu 280 de km/h şi „prinde suta” în 4,1 secunde.

Sebastian Aftanasă, Robert Barabaş şi Ion Gavriloae, absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie Mecanică, Specializarea Autovehicule Rutiere, din cadrul Universităţii „Transilvania”,au lansat vineri o maşină proiectată şi construită chiar de ei. După aproape doi ani de zile de muncă a ieşit un Audi S2 cu motor Hemi 6,1L, 550 HP, fiecare dintre cei trei lucrând la câte un subansamblu, care a constituit şi proiectul lucrării de diplomă. . „Ideea a pornit din dorinţa lui Robert de a crea, împreună cu tatăl lui, o maşină de curse în propriul lui garaj, cu care apoi să participe în campionat. Ceilalţi doi am fost mecanicii lui şi am contribuit cu munca noastră. Pe lângă faptul că Robert va avea o maşină cu care să concureze, toţi trei am realizat proiectele noastre de diplomă pe baza acestei maşini. Eu am făcut sistemul de frânare, Ion a realizat cutia de viteze, iar Robert s-a ocupat de suspensii. Nu ştim câte nopţi nedormite am adunat, au fost multe, dar a meritat”, a declarat Sebastian Aftanasă, pentru bzb.ro.

Toate modificările au fost făcute într-un garaj din Braşov.

„Am fost în America acum doi ani, am cumpărat instalaţia electrică, am căutat colegii şi ne-am apucat de treabă. Ne-am înţeles, gândeam la fel, dar punerea în practică a ideilor nu a fost chiar uşoară”, a spus Robert Barabaş, cel care a iniţiat proiectul, potrivit bzb.ro. .