Japonezii de la Toyota propun un nou sistem de transport public. Vehiculele  i-Road sunt electrice, au trei roţi şi sunt perfecte în traficul supraaglomerat al marilor oraşe. Niponii au organizat un proiect pilot în localitatea franceză Grenoble, denumit Cité lib by Ha:mo. 35 de i-Road-uri, la care se adaugă alte 35 de vehicule electrice Toyota sunt integrate în sistemul informatic central al sistemului de transport în comun din Grenoble. Atunci când cineva vrea să facă un drum din punctul A în punctul B mai rapid şi mai confortabil, iar în apropierea celor două puncte există staţii de încărcare pentru vehiculele Toyota, atunci poate opta pentru această variantă, şi nu pentru autobuz sau tramvai.

27 de staţii de încărcare au fost amplasate în apropierea staţiilor de autobuz şi tramvai, iar cel care foloseşte un i-Road poate să îl lase pur şi simplu acolo, fără să fie nevoit să îl ia şi la drumul de întoarcere – pe care îl poate face cu un alt mijloc de transport.

Pentru un drum de maximum 15 minute, costul este de 3 euro, pentru unul de 15-30 de minute trebuie să dai 5 euro, în vreme ce o călătorie de patru ore te va costa 19 euro, fără grija asigurărilor sau a combustibilului.

promotor.ro