Land Rover plănuieşte să ofere publicului o versiune de adio pentru actualul Defender. Pentru a pleca dintre noi triumfătoare, ultima versiune Defender va fi una de performanţă, creată de divizia sportivă SVR. Noul Range Rover Sport SVR, dezvăluit în premieră mondială la sfârşitul acestei veri, a consemnat debutul unei noi divizii de performanţă în segmentul premium.

SVR, o prescurtare a titulaturii Special Vehicle Operations, îşi va găsi loc pe fiecare model din gama Land Rover. Toate SUV-urile pe care va fi aplicată eticheta SVR vor fi versiuni de performanţă ale modelelor standard şi vor avea pretenţia de a se bate cu maşini similare din gamele BMW M, Audi RS sau Mercedes AMG.

Surprinzător sau nu, actualul Defender va fi următorul produs din gama SVR. Asta deşi actuala generaţie este pe punctul de a fi înlocuită anul următor, după o carieră impresionantă, întinsă pe mai multe decenii. Potrivit lui john Edwards, şeful diviziei SVR, versiunea sportivă a lui Defender va fi şi un cântec de lebădă al modelului legendar, va fi o versiune de adio.

Deşi nu a vrut să ofere prea multe detalii, Edwards a declarat că viitorul Defender SVR va fi un amestec între variantele dedicate competiţiei Paris-Dakar şi cele participante la Camel Trophy.

Divizia SVR însumează deja 500 de angajaţi şi îşi propune să ofere modelelor din gama Land Rover nu doar performanţe sub capotă, ci şi elemente de personalizare, tradiţie şi accesorii special create. Există surse care vorbesc şi despre extinderea operaţiunilor diviziei SVR şi în interiorul gamei Jaguar, însă Edwards a declarat că o asemenea ipoteză este încă la stadiul de analiză.

 

Sursa: Automarket.ro