Infiniti va lansa în cadrul Salonului Auto de la Paris din această toamnă conceptul Q80 Inspiration. Este vorba despre un sedan coupe cu patru locuri, ce ar urma să devină nava amiral a brandului. Infiniti vrea să cucerească publicul european cu o serie de modele create special pentru Bătrânul Continent. Cu ocazia Salonului de la Paris, Infiniti face un pas înspre publicul european cu un nou concept, Q80 Inspiration. Potrivit reprezentanţilor Infiniti, noul Q80 este un model de tip fastback, programat să devină vârful gamei japoneze. Viitorul model Q80 se va lupta în versiunea de serie cu nume mari din segment, cum sunt Mercedes S-Klasse, BMW Seria 7 şi Audi A8. El va oferi doar patru locuri şi va adopta silueta unui coupe. De altfel, Infiniti promite că noul concept va fi agresiv. Dimensiunile generale recomandă modelul pentru segmentul mare de lux: o lungime de 2052 mm, o lăţime de 2027mm, o înălţime de 1350 mm şi un ampatament extrem de generos, care depăşeşte 3 metri, garantând sufiecient loc pentru cei de pe locurile din spate, adică clienţii unui astfel de model. 

Versiunea de serie, aşteptată în intervalul 2016-2017, s-ar putea apropia mai mult de ideea unui coupe cu patru uşi de lux, dezvoltat pe platforma MRA a partenerilor de la Mercedes. 

Prototipul expus la Paris va fi pus în mişcare de un ansamblu hibrid, compus dintr-un motor V6 pe benzină, de 3.0 litri, asistat de o unitate electrică. Ansamblul de propulsie livrează 550 de cai putere. Resursele pot fi transmise doar punţii spate sau ambelor axe atunci când e aderenţa nu este potrivită. Soluţia de propulsie este una revoluţionară, având în vedere că media de consum va fi de numai 5.5 litri, iar emisiile vor atinge o valoare de 129 g/km.

Imaginile publicate dezvăluie şi interiorul conceptului, futurist, echipat cu un volan teşit în partea inferioară, cu foarte puţine butoane şi un design ce urmează trendul minimalist adoptat de majoritatea constructorilor auto. Nu lipseşte pielea şi Alcantara, nici consola centrală plutitoare, nici ecranul digital care ţine locul instrumentelor de bord.

Sursa: Automarket.ro