DNA a solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea la domiciliu a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

La data de 10.04.2014, DNA a adresat cererea către instanţa supremă solicitând, în baza art. 215 alin.7 din Noul Cod de Procedură Penală, înlocuirea măsurii controlului judiciar aplicată anterior lui Cosma cu arestarea la domiciliu a  acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile. Temeiul cererii îl constituie încercarea de influenţare a desfăşurarii procesului penal prin încalcarea de către Cosma a obligaţiilor sale stabilite anterior de către instanţă. Principala obligaţie încălcată este în legătură cu interdicţia de a nu lua legatura cu fiul său, deputatul Vlad Cosma, alt inculpat în cauză, acesta din urma beneficiind de avantajul refuzului Parlamentului de a încuviinţa arestarea lui.

O altă acuzaţie adusă lui Mircea Cosma a fost aceea că s-ar sustrage de la îndeplinirea obligaţiei de a asigura acoperirea prejudiciului stabilit în cauză, în ceea ce-l priveşte, prin partajarea voluntară a averii, cu soţia, în scopul zădărnicirii urmăririi civile împotriva sa.

Potrivit siteului oficial al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost format dosarul nr. 1529/1/2014, cu prim termen de judecată la data 11 aprilie 2014, data la care cauza s-a amânat, fiind acordat un nou termen de judecată, la data de 25 aprilie 2014.

Reamintim că, potrivit unui comunicat anterior al DNA, atât Mircea Cosma cât şi fiul său, Vlad Cosma, au fost trimişi în judecată alături de alte două persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită, abuz in serviciu şi dare de mită.